Category Archives: Apartamente noi Brasov

Clienții întreabă, Mosaic Residence răspunde

apartamemte si garsoniere noi in Brasov

Cele mai întâlnite 5 întrebări legate de achiziția unui apartament nou în Brașov

Noi nu obosim niciodată să răspundem la întrebări, de fapt, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Cu cât clientul pune mai multe întrebări, cu atât interesul lui de a achiziționa un apartament nou Brașov este mai mare.

Mai jos vom răspunde întrebărilor frecvente pe cale le primim de la cei interesați să cumpere o locuința nouă în Tractorul.

1. În ce stadiu se află apartamentele?

ÎI înțelegem pe cei care au ezitări în a achiziționa un apartament nefinalizat. Tocmai de aceea Mosaic Residence s-a concentrat pe vânzarea noilor apartamente din Brașov abia după ce acestea au fost finalizate în totalitate.

Este o mare diferența între a privi un plan și între a vizită un apartament finalizat. Totuși, dacă apartamentul visurilor tale s-a vândut, pe baza a ceea ce poți vedea construit, îți poți face o părere certă despre calitatea construcțiilor și poți să te orientezi și către un apartament în faza de proiect.

apartamente la cheie brasov Finalizate

2. Se pot achiziționa apartamentele prin programul Prima Casă?

Sigur ca da. Cei tineri care isi doresc independenta sau familiile aflate la inceput de drum pot acum sa isi achizitioneze o garsoniera noua in Brasov sau un apartament, in functie de nevoile lor de spatiu.

Sigur că da. Cei tineri care își doresc independență sau familiile aflate la început de drum pot acum să își achiziționeze o garsonieră nouă în Brașov sau un apartament, în funcție de nevoile lor de spațiu.

3. Există locuri de parcare amenajate?

Mai mult decât atât, pe lângă locurile de parcare puse la dispoziție de Mosaic Residence, accesul se face pe bază de telecomandă. Ne-am gândit să oferim cât mai multe facilități, să ne diferențiem de ceilalți într-un mod pozitiv.

4. Există Asociație de Proprietari?

Încă un avantaj al unui apartament nou finalizat în cartierul Tractorul din Brașov este existența serviciului de administrare al blocului. Fiecare apartament are contoare montate pentru utilități și vă puteți muta imediat.

În plus, puteți vedea lista cu cheluielile de întreținene a viitorilor vecini. 😉

5. Care este clasa energetică a apartamentelor?

Mosaic Residence construiește blocuri de apartamente cu clasă energetică A, certificatul eliberat de un auditor atestat vine să întărească ceea ce spunem în cuvinte.

Acestea sunt cele mai frecvente 5 întrebări legate de cumpărarea unui apartament nou în Ansamblu Residențial Mosaic Residence, construit cu grijă pentru propietari și mediul înconjurător deopotrivă.

Suntem aici să răspundem la orice întrebare legată de apartamentele noi din proximitatea Coresi Shopping Center.

Un nou început

mosaic residence

Știi cum miroase un apartament nou? Știi mirosul acela de proaspăt zugrăvit, de curat? Asta te întâmpină când deschizi ușa unui apartament nou construit de Mosaic Residence în cartierul Tractorul din Brașov, în vecinătatea malului Coresi.

Un apartament nou este startul pentru o viață nouă

Atunci când te muți într-un apartament nou începe o altă etapă a vieții tale, începe o viață nouă pe care poți să o umpli cu tot ce este mai frumos.  Totul este nou, de la parchet și gresie, la instalații și obiecte sanitare. Nu știu despre voi, dar mie îmi place sentimentul de a avea totul nou și, mai ales, nefolosit de alții. 😉 O casă nouă poate fi un reefresh și poate aduce un val de schimbări benefice în viața ta.

Cumpărarea unui apartament nou îti poate schimba stilul de viață. Facilitățile care îți sunt oferite de dezvoltator și avantajele aduse de zonă, de poziționare îți vor defini pe viitor conceptul de life style.

Ia cu tine strictul necesar!

Mutarea într-un apartament nou ar trebui să iți dea posibilitatea unei schimbări de viață și atitudine. Privește viața mai încrezător, debarasează-te de lucrurile vechi sau inutile, renunță la hainele pe care nu le-ai purtat de ceva timp și încearcă să te bucuri de spațiul pus la dispoziție de dezvoltator.

Poți schimba mobila, poți alege un nou stil în acest sens, apartamentele spațioase și bine luminate natural așteaptă amprenta ta pentru a se transforma în acasă.

Siguranță

Să locuiești într-un ansablu rezidențial cu intrare securizată înseamnă mai multă siguranță pentru tine și familia ta. Sentimentul de siguranță te va însoți pretutindeni și fără să îți dai seama vei deveni o persoană mai sigură pe ea, mai puternică și mai optimistă.

Sănătate

Să locuiești în zona Tractorul poate însemna accesul la multe activități sportive. Ai în imediata apropiere a casei tale săli de sport, parcuri imense cu alei numai bune de alergat sau mers cu bicicleta, bazin olimpic și patinoar olimpic, ideale atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, atât pentru dezvoltare sau întreținere cât și pentru performanță. Cei pasionați de sport și sănătate vor fi în elementul loc în acest cartier.

Delicii pentru gurmanzi

Apropierea de malul Coresi aduce și beneficii gastronomice. In incinta malului poți lua masa oricând dorești și te poți bucura atât de bucate tradiționale cât și de bucate din bucataria mediteraneană sau asiatică. Poți lua mâncarea la pachet și în 5 minute esti cu ea în bucătăria ta. Construcțiile de ansambluri rezidentiale din această parte a Brașovului au deschis ușa pentru mulți întreprinzători și pentru diverse afaceri din domeniul culinar.

Spa-uri și centre de înfrumusețare

Pe lângă sport și hrană, ai în jurul casei mai multe saloane care țin de partea de înfrumusețare. Nu m-ar mira să existe grupuri și aplicatii dedicate acestor scopuri, deci este ca și rezolvată partea de recomandări. 🙂 Important este că ai o paletă largă din care să alegi și că ai aceste servicii la îndemănă, la cele mai multe poți ajunge pe jos în câteva minute.

Vecini noi, prieteni noi

Un apartament nou vine la pachet cu vecini noi și cu posibilitatea de a-ți face noi prieteni cu pasiuni comune. Mosaic Residence vrea să dezvolte ideea de comunitate, de sprijin și ajutor, de prietenie, fix așa cum vedem în suburbiile americane prezentate în filmele de duminică.

Un apartament nou în Brașov poate fi începutul unui nou capitol din viața ta, poate fi schimbarea de care ai nevoie, poate fi un impuls pentru un stil de viață mai bun.

 

 

 

 

Mai este un apartament nou o investiție?

valcom residence

Specialiștii spun că da, în România, cumpărarea unui apartament în vederea închirierii este și va  fi mult timp o formă de investiție rentabilă. Următoarea întrebare vine automat: investești într-un apartament nou sau într-unul vechi?

În principiu, orice apartament achiziționat se poate transfoma într-o investiție. Dacă în cazul celor vechi multe aspecte țin de noroc, în cazul apartamentelor noi, nu ar trebui să existe surprize.

Propun să trecem căteva aspecte sub lupă, poate iți vor fi de ajutor.

1.Certificatul energetic

Cele mai multe blocuri din Brașov au fost izolate, unele pe cheltuiala primăriei, altele pe cheltuiala proprietarilor, altele doar parțial sau cu polistiren de grosime sub 10 cm.

Blocurile noi precum cele ridicate de Mosaic Residence sunt izolate cu polistiren expandat de 10 cm. Cărămida de 30 cm este încă un aspect de luat în calcul atunci când vine vorba de izolație termică și obținerea unui certificat energetic de clasă A.

2. Instalații de orice tip

Timpul înseamnă uzură și asta se vede și în instalațiile termice, sanitare sau electrice. La cumpărarea unui apartament vechi, starea instalațiilor poate fi o loterie.

Apartamentele din blocurile noi au avantajul timpului. Toate instalațiile care se găsesc într-un apartament nu numai că sunt noi, sunt și în pas cu tehnologia. Apartamentele noi din cartierul Tractorul sunt echipate cu centrale termice în condensație, cu obiecte sanitare din ceramică, cu căzi de baie acrilice (marca Ideal Standard). De asemenea, se pune accent pe calitate și în ceea ce privește bateriile de la chiuvete care vin cu garanția certificată a calității Hansgrohe.

3. Finisaje interioare

De cele mai multe ori, când se achiziționează un apartament vechi, noii proprietari schimbă finisajele interioare precum parchetul, gresia și faianța. Fă un calcul pe mp și te vei apropia de valoarea reală a apartamentului.

Cănd cumperi un apartament nou, toate finisajele sunt noi. In cazul dezvoltatorului Mosaic Residence finisajele sunt alese dintr-un paletar generos. Gresia și faianța sunt alese de la producătorul italian Ragno iar parchetul este furnizat de Vicla, producator român recunoscut internațional pentru calitatea prelucrării lemnului.

4. Bucătării open space

Mulți proprietari care doresc să modifice aspectul unui apartament vechi se apucă de spart pereți, cu sau fără aprobare. 🙂 Din cei cunoscuți de tine care au făcut asta, câți au aprobare? Care este efectul acestor modificări asupra structurii de rezistență a blocului? Sunt două întrebări pertinente care ar trebui să dea de gândit.

În cazul achiziționării unui apartament nou, în stadiul de proiect sau construcție, poți aduce modificări, mai ales în cazul construcțiilor cu structură pe cadre. Dacă vrei o bucătărie open space, tot ce trebuie să faci este să transmiți acest lucru dezvoltatorului. Toate modficările se fac astfel încât structura blocurilor să nu fie afectată.

5. Spațiul util

Cunoaștem cu toții cam câți mp are un apartament care a fost construit în urmă cu 30 de ani. Pe lângă dimensiunile camerelor, trebuie să amintesc de dimensiunile băilor sau a bucătăriilor.

Apartamentele noi au fost construite tocmai în ideea de a oferi mai mult spațiu, mai mult confort. Și ferestrele au dimensiuni mai generoase pentru a asigura mai multă lumină naturală.

6. Locuri de parcare

Dacă achiziționezi un apartament vechi, șansa de a găsi un loc de parcare este nulă. La achiziționarea unui apartament nou poți fi liniștit din acest punct de vedere, dezvoltatorul a luam în calcul nevoia și a construit atât locuri de parcare supraterane, cât si subterane.

Sunt multe aspecte pe care le mai poți lua în calcul. Sentimentul de casă nouă este unic, indiferent dacă te muți tu în ea sau dacă o oferi spre închiriere. Nimic nu se compară cu sentimentul de „acasă”.

Dacă vrei să faci o investiție sigură, un apartament nou este o alegere înțeleaptă.

 

Nou: Apartamente tip studio în Brașov

mosaic residence

Orice construcție de ansamblu rezidențial începe cu un studiu de piață, cu o cercetare amănunțită a dorințelor pe care le au potențialii cumpărători. Noi, Mosaic Residence, ne-am făcut temele și am decis să construim mai multe apartamente tip studio în Brașov.

De ce apartamente tip sudio?

Răspunsul este simplu: spațiul deschis! Un apartament tip studio îți permite un design de interior mai aerisit, mai curat sau, pentru cei curajoși, mai îndrăzneț. Cadrul larg, fără multe uși, este ideal pentru cei tineri și expresivi. Pe lângă spațiul inerior, te poți bucura și de o terasă exterioară generoasă.

Bucătăria! Închisă sau open space?

Cei mai mulți dintre clienții noștri au optat pentru bucătăriile open space, tocmai în ideea de a păstra utili toți metrii pătrați. De asemenea, se poate opta pentru pereți despărțitori din sticlă, atfel se păstrează efectul de spațiu și se rețin în bucătărie posibilele arome de mâncare.

Bucătăria open space îți permite să fii creativ. Poți poziționa masa lângă fereastră și te poti bucura de priveliște în timp ce servești cina sau iți sorbi cafeaua de dimineață. Poți să creezi o insulă care să fie și masă de bucătărie, și bar, și un perete (parțial) de mascare a zonei de lucru. Închipuie-ți două scaune înalte de bar care, pe lângă funcționalitate, vor da și un aer boem încăperii. Posibilitățile sunt nenumărate…

Cu sau fără dormitor

Din nou, spațiul te îndeamnă la creativitate. Poți opta pentru o canapea extensibilă și totul s-a rezolvat, ai living și dormitor 2 în 1. Dacă vrei să ai o zonă delimitată pentru odihnă, poți alege să personalizezi o parte a camerei și să o transformi în dormitor. Tot ce ai nevoie este un pat și, poate, o noptieră.

5 idei de mascare a zonei de odihnă dintr-un apartament tip studio:

  • rafturi de cărți, poti forma o „barieră” vizuală cu ajutorul unui sistem de rafturi, inclusiv a unor polițe cu aspect industrial;
  • tije de bambus, reconoaștem ca ideea am vazut-o într-o revistă de specialitate;
  • sticlă colorată parțial, o foaie de sticlă de aproximativ 1 m va ascunde și va crea intimitate;
  • jocuri de lumini, poți lumina încăperea în mod diferit cu ajutorul unor corpuri de iluminat;
  • un sistem dressing, practic și cu efect.

Idei sunt multe, imaginația este ultima frontieră. 🙂

Studioul, un Start-Up House pentru cei tineri

Apartamentul tip studio sau garsoniera sunt mai ușor de cumpărat și de întreținut de către cei tineri. Programul Prima Casă le permite acestora să își achiziționeze propria locuință. Avansul de 5% din valoarea creditului este o sumă ușor de suportat iar ratele sunt, de cele mai multe ori, mai mici sau egale cu valoarea chiriilor.

Mosaic Residence este un dezvoltator imobiliar care acceptă ca vânzarea-cumpărarea de apartamente să se facă prin Programul Prima Casă sau prin credit bancar de orice tip.

Rămânem aproape!

Mosaic Residence, prima casă pentru mulți brașoveni

mosaic residence brasov

Prima casă sau primul apartament reprezintă pentru cei mai mulți un vis pe care Mosaic Residence vrea să-l îndeplinească. Mai mult decât atât, ansamblul rezidențial din cartierul Tractorul promite să devină „acasă” pentru sute de familii din Brașov.

Prima casă, un apartament nou în Brașov

Acum este momentul ideal pentru a achiziționa un apartament nou. Piața imobiliară este stabilă, construcțiile noi au reușit să creeze un echilibru între cerere și ofertă, iar băncile, prin Programul Prima Casă cu un avans de 5%, îi susțin pe cei tineri în vederea unei achiziții inteligente.

Mosaic Residence este unul din puținii investitori care acceptă achiziția de apartamente și garsoniere noi prin Programul Prima Casă. Pentru cei mai tineri dintre clienții noștri, acest avans face diferența.

Garsonierele noi sau apartamentele tip studio de langă Coresi sunt optime pentru studenții aflați la studiu în Brașov, pentru cei tineri care își doresc independență sau pentru cuplurile aflate la început de drum.

Dacă facem o cercetare și punem în balanță avantajele pe care le aduce cumpărarea unui apartament nou în Brașov față de locuitul în sistem cu chirie, avem un câștigător cert. Chiriile au ajuns să fie la egalitate cu valoarea unei rate bancare aferente achiziționării unui apartament.

Știm că sunt oameni care sunt reticenți atunci când vine vorba de bănci. Au existat în trecut momente tensionate care au lăsat urme, ne aducem aminte toți de creșterea bruscă a francului elvețian și de repercusiunile care au urmat. Nimeni nu are capacitatea de a anticipa astfel de evenimente pe termen lung, există însă monede care prezintă siguranță sau care nu au suferit creșteri sau scăderi bruște. Dacă există posibilitatea creditării în moneda națională, atunci este și mai bine.

În plus, un credit ipotecar este asigurat de noul apartament achiziționat prin Prima Casă. Dacă punem răul înainte, putem considera că a fost o altfel de chirie. Mai în glumă, mai în serios, noi spunem că este momentul să pregătiți o coală albă de hârtie pe care, în două coloane, să treceți avantajele și dejavantajele (posibile) ale cumpărării unui apartament nou în Brașov.

Trei blocuri de apartamente noi au fost deja predate la cheie și sunt mărturia lucrărilor de calitate executate de Mosaic Residence în cadrul proiectului rezidențial de lângă Coresi.  Feedback-ul obținut de la proprietari a fost motorul care a demarat construcția de noi blocuri, de noi apartamente spațioase și călduroase, de garsoniere cu suprafețe generoase și apartamente tip studio pentru cei care doresc un spațiu aerisit.

Pentru fiecare, acasă este sinonim cu confortul, cu siguranța, cu intimitatea și liniștea care crează ambianța perfectă pentru un cămin. În ansamblul Mosaic Residence din Brașov vei găsi toate acestea plus ceva în plus. 🙂

 

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.